ZUURDESEMS

Böcker is een onafhankelijk familiebedrijf en produceert sinds 1910 natuurlijke, hoogkwalitatieve zuurdesems.

Het gamma omvat een veelvoud van aroma’s, kleuren en smaken voor allerhande toepassingen zoals in de maalderij, bakkerij, patisserie, snacking, pizza en dieetproducten.

De zuurdesem starterculturen zijn uniek op de markt en zorgen ervoor dat de bakker zijn eigen zuurdesem kan maken. De voordelen: consistentie van het eigen fermentatieproces, gecontroleerde aroma’s en aanpasbaarheid aan elk bakproces.

De gestabiliseerde vloeibare zuurdesems hebben een lange houdbaarheid aan kamertemperatuur en zijn specifiek afgestemd op industriële lijnen.

De poedervormige desems zijn talrijk in smaak en aroma door een specifiek droogproces.

De zuurdesem pasta’s brengen een verrassende aromatische smaak in combinatie met voorgeweekte granen en zijn gemakkelijk in gebruik en zeer versatiel.

Op vraag zijn er ook verschillende zuurdesems beschikbaar op basis van organische grondstoffen.

De glutenvrije zuurdesems zijn op basis van quinoa, rijst, maïs, lijnzaad en boekweit.

Producten in de kijker

BÖCKER SAUERTEIG EXTRAKT ROGGEN

Dit product brengt een puur zuurdesem aroma. Door een specifiek droogproces wordt een intensief geroosterd aroma bekomen. Het product bevat enkel natuurlijke ingrediënten. Toepassing: vanaf 0,5% op bloem.

BÖCKER POOLISH

Dit product is op basis van tarwe en brengt een mild aroma. Het wordt gebruikt in wit brood, pistolets, baguette, pizza en koekjes. Dosering vanaf 1% op de bloem.

BÖCKER DIREKT 25

Dit is een vloeibare tarwe zuurdesem met een mild aroma. Het product is ontwikkeld voor direct gebruik zonder de nood aan een lange fermentatie. Het product is eveneens stabiel zonder koeling. Dosering vanaf 5% op de bloem. Het product brengt langere krokantheid, betere vershouding en vermindert de nood aan eventuele bewaarmiddelen. Zowel beschikbaar in bag-in-box als IBC’s.