Mixolab

G&M Service werkt intensief met de Mixolab om de kwaliteit van zowel tarwe als bloem te bepalen en eveneens de invloed van de verschillende voedingsingrediënten op de deegrheologie.

De Mixolab is een toestel welke toelaat in één enkele test de rheologische en enzymatische eigenschappen van bloem te bepalen.

Het toestel laat toe :

1. de analyse van de eiwitten (gluten) : hydratatie, stabiliteit, elasticiteit en opgenomen vermogen (deel 1 en 2) te meten
2. de analyse van het zetmeelgedrag : zetmeelontsluiting en verstijfseling, variatie in consistentie (deel 3 en 5)
3. de analyse van de enzymatische activiteit : proteolitisch, amylolytisch en andere (deel 4)

De Mixolab meet in reële tijd, door middel van een sensor, het koppel uitgedrukt in Nm, ondergaan door een deeg tussen 2 tegenovergesteld draaiende kneedarmen.

De bekomen informatie wordt doorgestuurd naar een computer, welke deze signalen en waarden grafiekmatig weergeeft.