GLUTEN EN ZETMELEN

Kröner Stärke is een onafhankelijk familiebedrijf en produceert sinds 1900 natuurlijk en hoogkwalitatieve producten uit duurzame grondstoffen. Door een hoogtechnologisch productieproces worden tarwezetmeel en andere fracties uit verschillende granen geproduceerd.

Er wordt gebruik gemaakt van onbehandelde bloem en eigen bronwater. Er worden geen extractiemiddelen gebruikt zodat er enkel pure producten worden bekomen. Alle producten zijn clean label.

Naast tarwe worden ook zetmelen uit rijst, maïs, haver, rogge en spelt geëxtraheerd en al dan niet voorverstijfseld.

De meeste producten zijn ook beschikbaar met biologische certificering.

Producten in de kijker

TARWE GLUTEN

Deze sterke tarwe gluten uit Duitsland hebben excellente visco-elastische eigenschappen. Ze worden gebruikt ter versterking van broodmixen voor bruine broden en meergranenbroden of ter verbetering van zwakkere bloem.

GLUTENVRIJ TARWEZETMEEL

Het product SANOSTAR is een glutenvrij tarwezetmeel en geschikt voor gluten-intolerante consumenten. Dit natief zetmeel brengt een hoge viscositeit en heeft excellente bakeigenschappen. Dit product is geproduceerd zonder additieven noch enzymes.

VOORVERSTIJFSELDE BLOEM

‘Pregelatinized Wheat Flour Super’ is een koudzwellende bloem met zeer sterk waterbindend vermogen. Het wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, om batters en degen te stabiliseren, de waterabsorptie te verhogen en de vershouding te verbeteren.